Propagatorka zdrowego żywienia, autorka książek, m.in. „Warzywa górą! Od korzeni po liście”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege dania gościły w polskich domach i restauracjach. Koordynatorka ogólnopolskiej kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni”. Prowadzi firmę VEGLAB szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege, doradza układać roślinne menu szefom kuchni. Jest autoryzowanym audytorem marki V-label – szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali. Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. na Thermomix. Wieloletnia redaktor naczelna magazynu „Slowly Veggie” z wegetariańską i wegańską kuchnią oraz „Wege przewodnika”. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności.Bomba pozytywnej energii. Prowadzi bloga www.katarzynagubala.pl.

Share